FGJ Koala Online

  • Koala-ryhmän toiminta on 18-35-vuotiaille mielenterveysaktivismista kiinnostuneille. Koala game jamit järjestetään osana Finnish Game Jamia Discordissa.

   Koalan Game Jamit ovat osa peliaktivismiryhmän toimintaa ja tavoitteena on purkaa mielenterveydenhäiriöihin liittyvää stigmaa. Pyrimmekin jameilla tekemään peliä mielenterveysnäkökulmasta Global Game Jamien aihetta kunnioittaen. Toimintamme on kävijälähtöistä eli jameissakin osallistujat saavat päättää ryhmiin jakautumisesta ja osallistumisensa tavasta. Tavoitteena ei niinkään ole saada mahdollisimman montaa peliä julkaistavaksi vaan tutustua pelin tekemiseen turvallisemmassa ympäristössä ja viettää mukava viikonloppu pelien ympärillä.

   Jameista vastaa Koalan oma pelitaiteilija Johanna "Hörhiö" Verhiö, joka on serverillä ohjaamassa ja auttamassa jamittajia pe 26.1. klo 17-21, la 27.1. klo 11-17 ja su 28.1. klo 11-17. Johanna on erikoistunut pelisuunnitteluun ja narratiiviseen suunnitteluun, joten varsinkin niistä aiheista on mentorointia saatavilla. Hän on julkaissut kaksi PC-peliä, yhden roolipelin sekä kymmeniä liveroolipelejä. Johannalle pelit on itsensä ilmaisun tapa.

   Koala-toiminnassa tavoitteenamme on, että kaikilla on tervetullut ja mukava olo ja kukaan ei joudu pelkäämään syrjintää tai kiusaamista. Tämän vuoksi toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita:
   – Kaikki ovat tasa-arvoisia ja ketään ei syrjitä tai häiritä.
   – Kunnioitetaan toisten tilaa, koskemattomuutta ja oikeutta puhua.
   – Vältetään oletuksien tekemistä toisista (esim. sukupuoli, tausta, seksuaalisuus, toimintakyky, varallisuus)
   – Kaikilla on itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus. Koalassa jokainen päättää mitä haluaa itsestään ryhmän kanssa jakaa.
   – Kukin voi osallistua haluamallaan tavalla ja on tervetullut juuri sellaisena kuin on. Koalassa ei kysytä diagnooseja.
   – Ryhmässä kunnioitetaan toisia ja toisten yksityisyyden suojaa, ja tämän vuoksi Koala-ryhmäläiset sitoutuvat siihen, että ryhmän sisäisiä keskusteluja ei jaeta ryhmän ulkopuolella. Valokuvaamiseen ja valokuvien julkaisuun pyydetään aina lupa.

   Kaikki toiminta on vapaaehtoista. Tapaamisiin saa tulla myöhässä ja tapaamisista saa lähteä ajoissa. Kesken tapaamisen voi käydä hakemassa lisää syötävää ja juotavaa, käydä vessassa tai poistua hetkeksi paikalta. Varsinkin jameissa kannattaa 48 tunnin tapahtuma-aikana myös nukkua.
  • Font Awesome Icon
   Alcohol Free or Alcohol Free Spaces
   Font Awesome Icon
   Mentors
   Font Awesome Icon
   Welcomes Boardgame Creation