Global Game Jam Skopje

Global Game Jam Skopje
  • Здраво џемери, Глобал Гејм Џем Скопје 2024 е на прагот!
   Во прилог одговори на ЧПП:

   🎼 КОМПОЗИЦИЈА НА #ggjs204
   24-26.1.2024: Мини Гејм Дев Конференцииче
   26-28.1.2024: Глобал Гејм Џем Скопје 2023

   🧠 МИНИ ГЕЈМ ДЕВ КОНФЕРЕНЦИИЧЕ
   Пред официјалното џемање ќе имаме мини гејм дев конференцииче од 3 дена на кое во попладневните часови ќе има предавања кои ќе траат од 60-90 минути од луѓе искусни во оваа бранша на кои темите ќе се насочени кон гејм џемови, брзи совети околку креативноста и техничкиот дел кога се учествува на гејмџем и логистика и организација на самите џемови.

   ⚙️ ГЛОБАЛ ГЕЈМ ЏЕМ СКОПЈЕ 2024
   Петок по завршувањето на предавањата, од 20:00 часот ја презентираме темата, пичуваме идеи и оформуваме тимови.
   Следните 48 часа единствената грижа треба да ви биде што повеќе да експериментирате, дружите, комуницирате и уживате.
   Во текот на целото време ќе бидат присутни МЕНТОРИ од Galactic Omnivore за да ве насочуваат и помагаат.

   🍔 ЛОГИСТИКА
   Учесниците добиваат три оброка дневно, ужини, пиење и грицки, енергетски пијалаци (за тие 18+), кафе, чај и топло чоколадо во текот на 48 часа. Ќе добиете неограничен пристап до интернет, место за чилаксање и другарување.

   ⚠️ ВАЖНО
   - Иако во Base42 имаме супер струјна инсталација, пожелно е и вие да си носите продолжни кабли.
   - За тие кои се со десктоп компјутери, пожелно е да си носите WiFi USB стикчиња.
   - Секој учесник треба да ја пополни пријавата на https://forms.gle/VForebfb46bm337Q8
   - Малолетни лица треба да поседуваат потврда за дозвола за присуство потпишана од родител/старател.

   💲 ВЛЕЗНИЦА
   Учеството е 300 денари, а се плаќа на лице место кога е се „чекирате“.

   📝 РЕГИСТРАЦИЈА НА УЧЕСНИЦИ
   Пријавувањето на џемери се врти на следната форма: https://forms.gle/VForebfb46bm337Q8

   ❓ ПРАШАЊА
   Сигурно има работи кои испуштаме, но тоа не значи дека немаме одговор. За било какви прашања и предлози пишете ни на [email protected]

   Се гледаме!

  • Event Start Time
   Event End Time
   Languages

   Macedonian (Македонски)

   English (English)

   Age Restrictions
   18+ only
   Entrance Fee
   300 денари
   Maximum Capacity
   50
   Hours
   Open for entire 48 hours
   Who Can Participate
   Anyone
  • Font Awesome Icon
   24 Hour Security
   Font Awesome Icon
   Accessible Public Transport
   Font Awesome Icon
   Auditorium Space
   Font Awesome Icon
   Completely Non Smoking
   Font Awesome Icon
   Drinks and Snacks
   Font Awesome Icon
   Food in Vacinity

   Access to coffee/beverages and/or food in close vicinity

   Font Awesome Icon
   Free Coffee
   Font Awesome Icon
   Hot Tub
   Font Awesome Icon
   Meals

   Meals provided on site

   Font Awesome Icon
   Mentors
   Font Awesome Icon
   Microwave
   Font Awesome Icon
   Parking
   Font Awesome Icon
   Pizza
   Font Awesome Icon
   Refrigerator
   Font Awesome Icon
   Sauna
   Font Awesome Icon
   Showers Available
   Font Awesome Icon
   Sign Language Facilitator
   Font Awesome Icon
   Site Recycles

   This site recycles

   Font Awesome Icon
   Vegetarian Food Options
   Font Awesome Icon
   Welcomes Boardgame Creation
   Font Awesome Icon
   Welcomes Hardware Games / Alt Controllers
   Font Awesome Icon
   Wheelchair Accessible

   Wheelchair accessible and has accessible toilets