GGJ Online Diversifiers!

Momentul pe care l-ați așteptat cu toții! Cu mai puțin de o săptămână până la începerea jam-ului, suntem încântați să vă aducem diversifierele pentru GGJ Online (2021) !

Sperăm că vă vor face să începeți să vă gândiți la idei pe care le puteți aplica la jocurile voastre GGJ.

Nu am fi putut să creăm lista asta mișto fără submission-urile voastre, alături de comitetul nostru pentru diversifiere, și vrem să le mulțumim următoarelor persoane pentru că ne-au ajutat să facem acest lucru: Jo Summers, Adam Boyne, Caleb Anderson, Dylan Gedig, Foaad Khosmood, Ian Hamilton, Kate Edwards, Sarah Cole, Teppo Kauppinen, Tim Cullings, Victor Breum.

Diversiefierele sunt un mod bun de a adăuga un pic de distracție sau o provocare jam-ului vostru. Câteodată pot fi foarte folositoare în limitarea scope-ului sau pentru rafinarea ideilor. Sunt constrângeri opționale, pe care puteți alege să le adăugați jocului vostru GGJ, alături de focusul principal al temei. Vă pot ajuta jocul să iasă în evidență, și puteți alege până la 4 diversifiere, în momentul în care uploadați jocul.

Diversifierele din acest an vor fi, de asemenea, disponibile și în alte limbi, care vor fi link-uite acestui post, de îndată ce sunt gata.

 

Sponsorizate

Core Exercise - (Sponsorizat de Manticore Games) Folosiți platforma Core Games pentru a vă crea jocul.

Unlikely Allies - (Sponsorizat de Virtuos) Jocul tău trebuie să suporte multiplayer crossplay între mobil și PC. 

It’s You + Me, Kid - (Sponsorizat de Carina Fund) Crează un joc proiectat pentru să fie jucat în familie, care să conțină, în mod secret, matematică.

The Possibilities are Endless - (Sponsorizat de Endless) Crează un joc educațional fun-first: un joc care să capteze atenția copiilor, dar și educă într-un domeniu STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică).

The Feels - (Sponsorizat de Sony Interactive Entertainment) Ne-ar plăcea să încurajăm proiectele să vină cu un design care profită de modul în care un controler se simte, game feel, și/sau o poveste personală emoțională și cinstită.  

Elevate - (Sponsorizat de NextNav) Crează un joc care folosește locația verticală (Află mai multe despre locația verticală, urmărește webminar-ul pentru idei, și  ia-ți NextNav SDK sau Unity Plug-In).

Destination: Happy Place - (Sponsorizat de Unity) Fă un joc care include călătoria sau un proces (o locație, o activitate, o idee, oameni, etc) de a ajunge într-un loc sau o stare de spirit care te face fericit. 

Creating a PlayFab-ulous Game Loop - (Sponsorizat de Microsoft) Identifică cele mai bune strategii pentru bucla jocului folosing PlayFab Experiments. Feature-ul PlayFab Experiments te ajută să identifici cele mai bune strategii pentru jocul tău, ajutându-te să rulezi multiple experimente concurente și asigurând încrederea statistică.

 

Accesibilitate

A11yversary* - Sărbătorește 10 ani de diversifiere de accesibilitate la GGJ, coppind caracteristicile jocului Echipei Epic Wedgie din 2011 - include un tutorial, nu te baza doar pe sunet sau culori, și un buton de control.

*În 2011, site-ul din Orlando a avut o provocare a accesibilității. A fost prima oară când accesibilitatea a fost cu adevărat considerată la GGJ, și a fost precursorul acestei categorii de diversifiere. Jocul care a câștigat a fost făcut de Echipa Epic Wedgie, așa că această provocare este de a implementa același set de features pe care ei le-au implementat în jocul lor GGJ, acum 10 ani.

Kitchen sink - Jucătorii pot alege din cel puțin trei dispozitive de input (ex: tastatură, controller, mouse, tracking ocular, cartofi).

Spinal Tap - Jocul are slidere de volum separate, pentru diferite tipuri de efecte sonore (ex: pași, împușcături, ambianță, motor, roți).

 

Artă

Are we ASCIIng too much? - Toate graficele din joc trebuie să fie ASCII.

Double Take - Ai momente în joc care au alt înțeles când sunt văzute din alt unghi (ca un ambigram).

Photograbetry - Du-te la o plimbare, colectează/fotografiază 3-5 obiecte găsite, încorporează le în joc. 

Get to the point - Arta ta din joc trebuie să fie în stilul Pointilist.

 

Audio

Theme Song - Tutorialul pentru jocul tău este sub forma unui cântec.

Wilhelm - Personajele din jocul tău pot comunica doar prin țipete (Primești puncte bonus dacă opțiunile de dialog dau niveluri diferite de strigăte!) 

Vocalise - Fiecare element (UI + gameplay) din jocul tău este exprimat de vorbire sintetizată sau un narator. 

 

Cod

RNG - Randomize Something care, în mod tradițional, nu ar fi randomizat (ex: înălțimea săriturii, locația de început, nivelul de zoom, gravitație).

LOLCODE - Scrie-ți jocul într-un limbaj de programare esoteric

 

Design

Moving the goalposts - Condiția de câștig a jocului se schimbă într-un fel de fiecare dată când e jucat.

Murphy's Law - Concepe un joc unde scopul este să eșuezi în cât mai multe moduri diferite cu putință.

Duetto - Creează un joc al 2-urilor: pentru 2 jucători, care se joacă cu 2 taste, folosind 2 sunete, 2 culori, 2 forme, etc.

Smells like Success - Concepe un joc pe care îl poți juca cu nasul. 

How many of you are in there? - Fă un joc unde personajul este controlat de mai mulți jucători.

 

Narativ

Fake News - Creează un joc care se concentrează pe subiectul dezinformării într-un fel: creare prevenirea, managementul ei, etc.

Games are for Everyone - Dă o voce în jocul tău unui grup sau grupuri subreprezentate tradițional, prin personaje, narativă sau design.

Starlight - Lumea jocul tău este inspirată de stele și constelații. 

 

Meta

On the safe side - Fă un joc singur sau într-o echipă unde toți membrii sunt la cel puțin 100 de km distanță. 

Tu B'Shvat has arrived! - În onoarea Tu B'Shvat, care anul acesta pică în prima zi a Global Game Jam, creează un joc setat în, sau în jurului unui copac.

A-Party - Fă un joc care poate fi jucat în timpul unui video call.

Next Slide Please - Jocul tău este făcut  Your game is made în întregime în Powerpoint (sau alt software de prezentări). 

Snail's Pace - Jocul tău este gândit să fie jucat pe parcursul mai multor zile și nu poate fi grăbit.