GGJ Online Diversifiers!

Η στιγμή που όλοι περιμένατε! Μόλις μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το jam και έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τους Diversifiers του GGJ Online (2021)!

Ελπίζουμε πως θα αποτελέσουν το έναυσμα για ιδέες που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στα παιχνίδια που θα φτιάξετε στο GGJ.

Δεν θα είχαμε καταλήξει σε αυτή την εξαιρετική λίστα χωρίς τις προτάσεις που υποβάλατε αλλά και χωρίς την επιτροπή για τους Diversifiers. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτή: Jo Summers, Adam Boyne, Caleb Anderson, Dylan Gedig, Foaad Khosmood, Ian Hamilton, Kate Edwards, Sarah Cole, Teppo Kauppinen, Tim Cullings, Victor Breum.

Οι Diversifiers αποτελούν ένα εξαιρετικό τρόπο να εντάξετε περισσότερα διασκεδαστικά στοιχεία αλλά και επιπλέον προκλήσεις στο παιχνίδι που θα φτιάξετε στο jam. Επιπλέον, μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε το εύρος ή και να τελειοποιήσετε τις ιδέες σας. Πρόκειται για εντελώς προαιρετικούς περιορισμούς, τους οποίους μπορείτε κατ’ επιλογή να χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι σας παράλληλα με το κυρίως θέμα. Μπορούν να βοηθήσουν το παιχνίδι σας να ξεχωρίσει από το πλήθος και μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 4 που χρησιμοποιήσατε και να τους δηλώσετε μόλις καταθέσετε το παιχνίδι σας. 

Οι φετινοί diversifiers θα είναι διαθέσιμοι και σε άλλες γλώσσες, στις οποίες θα παραπέμπει το παρόν άρθρο μόλις είναι έτοιμοι.

 

Χορηγούμενα

Core Exercise - (Χορηγός Manticore Games) Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα Core Games  για να φτιάξετε το παιχνίδι σας.

Unlikely Allies - (Χορηγός Virtuos) Το παιχνίδι σας θα πρέπει να υποστηρίζει multiplayer crossplay μεταξύ κινητών και ΗΥ.

It’s You + Me, Kid - (Χορηγός Carina Fund) Δημιουργήστε ένα παιχνίδι σχεδιασμένο ώστε να παίζεται από οικογένειες και να κρύβει έννοιες μαθηματικών από πίσω.

The Possibilities are Endless - (Χορηγός Endless) Δημιουργήστε ένα πρωταρχικώς διασκεδαστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι - ένα παιχνίδι που τραβάει την προσοχή των παιδιών αλλά ταυτόχρονα τα εκπαιδεύει πάνω σε θέματα STEM (science, technology, engineering, math - Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Επιστήμη Μηχανικής και Μαθηματικά.)

The Feels - (Χορηγός Sony Interactive Entertainment) Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την δημιουργία έργων που θα εκμεταλλεύονται την αίσθηση του χειριστηρίου (controller feel), την αίσθηση του παιχνιδιού (game feel), και/ή μια συναισθηματική και ειλικρινή προσωπική ιστορία.

Elevate - (Χορηγός NextNav) Δημιουργήστε ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί την κάθετη τοποθεσία (vertical location. Μάθετε για την κάθετη τοποθεσία, παρακολουθείστε webinar για ιδέες, και κατεβάστε το NextNav SDK ή Unity Plug-In)

Destination: Happy Place - (Χορηγός Unity) Δημιουργήστε ένα παιχνίδι που να συμπεριλαμβάνει το ταξίδι ή τη διαδικασία (τοποθεσίες, δραστηριότητες, ιδέες, ανθρώπους, κοκ ) για να βρεθείτε σε ένα μέρος ή μια νοητική κατάσταση που σας κάνει χαρούμενους.

Creating a PlayFab-ulous Game Loop - (Χορηγός Microsoft) Ανακαλύψτε τις καλύτερες στρατηγικές για το game loop χρησιμοποιώντας PlayFab Experiments. Τα PlayFab Experiments σας βοηθούν να αναγνωρίσετε τις καλύτερες στρατηγικές για το παιχνίδι σας, βοηθώντας σας να τρέξετε πολλαπλά ταυτόχρονα πειράματα και να εξασφαλίσει την στατιστική αξιοπιστία.

 

Προσβασιμότητα

A11yversary* - Γιορτάζουμε την επέτειο των 10 ετών για τους diversifiers προσβασιμότητας αντιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Ομάδας Epic Wedgie’s το 2011 - συμπεριέλαβε ένα οδηγό,  να μην βασίζεται μόνο σε ήχο ή χρώμα, και να ελέγχεται από ένα πλήκτρο.

*Το 2011 στο Ορλάντο υιοθέτησαν μία πρόκληση προσβασιμότητας. Ήταν η πρώτη φορά που το ζήτημα της  προσβασιμότητας απασχόλησε σοβαρά το GGJ και ήταν ο προάγγελος της κατηγορίας για την προσβασιμότητα στους diversifiers. Το παιχνίδι που κέρδισε το δημιούργησε η Ομάδα Epic Wedgie’s, και αυτή η πρόσκληση απαιτεί να υλοποιήσετε το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών που χρησιμοποίησαν στο δικό τους παιχνίδι πριν από 10 χρόνια.

Kitchen sink - Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 3 διαφορετικών τύπων χειριστηρίου (π.χ. πληκτρολόγιο, χειριστήριο, ποντίκι, eye tracking, πατάτες).

Spinal Tap - Το παιχνίδι διαθέτει χωριστούς ρυθμιστές ήχους για διαφορετικές κατηγορίες ηχητικών εφέ (π.χ. βήματα, πυροβολισμοί, ατμόσφαιρα, μηχανή, λάστιχα)

 

Γραφικές Τέχνες

Are we ASCIIng too much? - Όλα τα γραφικά στο παιχνίδι πρέπει να δημιουργηθούν με χαρακτήρες ASCII. 

Double Take - Κάποια στιγμιότυπα στο παιχνίδι να έχουν διαφορετική ερμηνεία ανάλογα την γωνία που κοιτάς  (σαν ambigram)

Photograbetry - Πήγαινε μία βόλτα, συγκέντρωσε/φωτογράφισε 3-5 αντικείμενα, και χρησιμοποίησε τα στο παιχνίδι σου.

Get to the point - Τα γραφικά στο παιχνίδι σου πρέπει να δημιουργηθούν σε στυλ στιγματογραφίας (Pointillist style).

 

Ήχος

Theme Song - Ο οδηγός για το παιχνίδι είναι σε μορφή τραγουδιού.

Wilhelm - Οι χαρακτήρες στο παιχνίδι σου μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο ουρλιάζοντας (επιπλέον πόντοι αν στις επιλογές διαλόγου προσφέρονται διαφορετικά επίπεδα ουρλιαχτού!)

Vocalise - Κάθε στοιχείο (UI + gameplay) στο παιχνίδι σου θα εκφράζεται με ομιλία είτε τεχνητή ή με αφηγητή.

 

Κώδικας

RNG - Τυχαιοποιήστε κάτι το οποίο συνήθως δεν έχει στοιχείο τυχαιότητας (πχ. ύψος πηδήματος, σημείο εκκίνησης, καπέλο, επίπεδο ζουμ, βαρύτητα)

LOLCODE - Γράψτε το παιχνίδι σε εσωτερική (esoteric) γλώσσα προγραμματισμού.

 

Design

Moving the goalposts - Η προϋπόθεση νίκης αλλάζει σε κάποιο βαθμό κάθε φορά που παίζεται.

Murphy's Law - Σχεδίασε ένα παιχνίδι που ο στόχος είναι να αποτύχεις με όσο το δυνατόν περισσότερους διαφορετικούς τρόπους

Duetto - Δημιούργησε ένα παιχνίδι για δυάδες: για δύο παίκτες, που να παίζεται με δύο πλήκτρα, που να έχει ήχους, 2 σχήματα, κλπ.

Smells like Success - Σχεδίασε ένα παιχνίδι που να μπορείς να το παίξεις με τη μύτη σου.

How many of you are in there? - Δημιούργησε ένα παιχνίδι που ο χαρακτήρας να ελέγχεται από περισσότερους παίκτες.

 

Αφήγηση

Fake News - Δημιούργησε ένα παιχνίδι που να εστιάζει στο ζήτημα της παραπληροφόρησης με κάποιο τρόπο. Δηλαδή που να τη δημιουργεί, να την αποτρέπει, να τη διαχειρίζεται κλπ.

Games are for Everyone - Δώσε με το παιχνίδι σου φωνή σε ομάδα(ες) ανθρώπων που υποεκπροσωπούνται, μέσω χαρακτήρων του παιχνιδιού, της αφήγησης ή του σχεδιασμού.

Starlight - Ο κόσμος του παιχνιδιού σου είναι εμπνευσμένος από αστέρια και αστερισμός.

 

Meta

On the safe side - Δημιούργησε ένα παιχνίδι μόνος ή σε ομάδα που τα μέλη της βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων.

Tu B'Shvat has arrived! - Προς τιμήν της Tu B'Shvat (σ.μ. Εβραϊκή γιορτή, στα ελληνικά “η γιορτή των δέντρων”), η οποία φέτος συμπίπτει με την πρώτη μέρα του Global Game Jam, δημιούργησε ένα παιχνίδι που να διαδραματίζεται μέσα, πάνω ή γύρω από ένα δέντρο.

A-Party - Δημιούργησε ένα παιχνίδι που να μπορεί να παιχτεί κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης.

Next Slide Please - Το παιχνίδι σου δημιουργείται αποκλειστικά στο Powerpoint (ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα παρουσίασης). 

Snail's Pace - Το παιχνίδι σου έχει σχεδιαστεί για να παίζεται κατά τη διάρκεια διαφορετικών ημερών και δεν υπάρχει τρόπος να επιταχυνθεί.