GGJ 2022 Diversifajeri

Trenutak koji ste čekali! Evo ih GGJ 2022 Diversifajeri!

Nadamo se da će vas pokrenuti da razmišljate o idejama koje biste mogli primeniti na svoje GGJ igre.

Ne bismo mogli da napravimo ovu sjajnu listu bez vaših podnesaka zajedno sa našom komisijom za diverzifikaciju i želimo da se zahvalimo sledećim ljudima koji su pomogli da to omogućimo: Adamu Boineu, Calebu Andersonu, Gustavu Dortu, Ian Hamiltonu, Sari Kol, Tepo Kaupinenu, Timu Kalingsu, Viktoru Breumu i Jadu Radživ.

Diverzifikatori su odličan način da dodate malo više zabave ili izazova svom džem vikendu. Ponekad mogu biti od velike pomoći da ograničite projekat ili poboljšate svoje ideje. To su potpuno opciona ograničenja koja možete odabrati da dodate svojoj GGJ Online igrici pored glavnog fokusa teme. To može pomoći vašoj igri da se izdvoji iz gomile, a možete odabrati do 4 kada se prijavite! Ovogodišnji diverzifikatori će biti dostupni i na drugim jezicima, koji će biti povezani sa ovom objavom čim budu spremni.

 

Sponzorski

Don’t go alone, take THIS (sponzor je Unity) - Za GGJ su najvažniji ljudi koji se okupljaju i dele ideje, te ih pretvaraju u stvarnost. Napravite igru o ljudima koji se okupljaju oko jedinstvenog predmeta: šta je “to”?

Emotional Rollercoaster (sponzor je dotbigbang) - Napravite igru koja stvara emocije u igraču. Smeh, strah, radost, privrženost, iznenađenje ili utisak postignuća (parafrazirano po Satoru Ivati)

Be Visionary - (sponzor je Sony Interactive Entertainment): Napravite VR podršku za igru ili implementirajte eye-traker kao način igranja.

Celebrate and Protect Cultural Heritage - (sponzor je Cultural Antiquities Task Force of the US State Department): Napravite igru koja proslavlja različita kulturna nasleđa i podiže svest o umetnosti, artifaktima, tradicijama i mestima koje su ugrožene krađom, pljačkom, prodajom, uništenjem i klimatskim promenama.

Sustainable (sponzor je Virtuos): Ograničeni resursi su pojačanje kreativnosti i inkubator većih dostignuća. Primenite bar jedan ograničeni resurs u igri (vreme, energiju, poteze) koji će ohrabriti igrače da smisle kreativna rešenja za prelazak igre ili nivoa.

Quest for Knowledge (sponzor je TwilioQuest): Utkajte nove lekcije u bogati sci fi svet TwilioQuest-a. Uporebite naš edukativni RPG framework i napravite alate za učenje. Više o tome saznajte ovde.

Core Exercise (sponzor je by Core Games): Koristite Core Games platformu da napravite igru. Sve igre mogu da dobiju neku od nagrada u vrednosti od $10,000, više na https://bit.ly/Core-GGJ22  

 

Pristupačnost

GAG10: Proslavimo desetogodišnjicu http://www.gameaccessibilityguidelines.com implementacijom deset preporuka.

I See Where You're Coming From: Smer iz koga zvuk dopire predstavljen je vizuelno

Stress Free: Spušta težinu igre na najveći nivo (bez ograničenja)

 

Art

Another Dimension: Napravi igru u Voxel art stilu.

20th Century Gaming: Grafički stil igre kao da je za uređaj iz 20. veka

Acutely Eye-dentifiable: Igra ima super kawaii (ljupku) grafiku velikog kontransta.

 

Audio

All that Jazz: Koristi muzičko delo od pre 1923. godine . Sva dela pre 1923. su dostupna javnosti https://www.copyright.gov/music-modernization/

The Classics Never Go Out of Style: Samo čiptjun audio u igri koja nije retro.

Mixtape: Podeli muziku za igru po Creative Commons licenci tako da i drugi mogu da je koriste na GGJ 2023! Postavite muziku u ovaj Google Drive Folder

 

Kod

Runtime Fun Time: Napravite igru bez ikakvih spoljnih aeta, sve što je u igri generisano je iz koda..

Keep it Clean: Očistite kod. Ne više od 3 parametra po metodu, ne više od 15 linija po medotu, najčistiji kod ikada!

On Board: Igru napravite za računar na jednoj ploči kao npr Raspberry Pi

 

Dizajn

Playable Places: Napravite igru koja može da se igra u lokalnoj zajednici, na ulicama, ali na način pridržavanja kovid-pravila.

Keys to Success: Napravite igru u kojoj svaki igrač koristi samo jedan taster da kontroliše neki aspekt igre.

Stick Together: Napravite igru koja se vrti oko grupisanja likova ili objekata.

 

Meta

Made to Play Together: Napravite multiplejer digitalnu igru ali sa materijalnom komponentom, na primer igra koja ima i tablu za igranje.

Take A Break: Svaki član tima mora da napravi pauzu na svaka 2-3 sata.

Everyone is a Creator: Bar jedan od saradnika treba da bude neko ko nije gejm dizajner ili uopšte ne dolazi iz sveta igre. Doprinos mora biti značajan, a ne samo neka mrvica ideje.

 

Narativ

Brxu Vhfuhw lv Vdih zlwk Ph: Uključite kriptografiju ili šifre u igru ili narativ igre!

Build Your Own Multi-verse: Narativ treba da uključuje likove iz bar dva dela iz javno dostupnih, npr. Petar Pan, Veliki Getsbi, itd.

Rhyme or Reason: Sav tekst, dijalog i govor u igri mora da se rimuje