GGJ 2022 Diversifier List - Greek

Η στιγμή που όλοι περιμένατε έφτασε! Απέχουμε σχεδόν μία εβδομάδα από την έναρξη του jam και  είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τους Diversifiers του GGJ 2022!

Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν το έναυσμα για να επεξεργαστείτε ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε στα παιχνίδια σας για το GGJ.

Δεν θα είχαμε καταλήξει σε αυτήν την καταπληκτική λίστα χωρίς τις δικές προτάσεις παράλληλα με την επιτροπή μας για την επιλογή των diversifiers και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα πρόσωπα που ακολουθούν και που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα: Adam Boyne, Caleb Anderson, Gustavo Dort, Ian Hamilton, Sarah Cole, Teppo Kauppinen, Tim Cullings, Victor Breum και Yadu Rajiv.

Οι diversifiers είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσθέσετε λίγο περισσότερο κέφι ή πρόκληση στο σαββατοκύριακο του jam. Μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσουν να περιορίσετε το πεδίο εφαρμογής σας ή να βελτιώσετε τις ιδέες σας. Είναι εντελώς προαιρετικοί περιορισμοί που μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε στο παιχνίδι σας στο GGJ Online παράλληλα με την κύρια εστίαση του θέματος. Μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι σας να ξεχωρίσει από το πλήθος και μπορείτε να επιλέξετε έως και 4 όταν υποβάλετε το παιχνίδι! Οι φετινοί diversifiers θα είναι διαθέσιμοι και σε άλλες γλώσσες, οι οποίες θα συνδεθούν με αυτήν την ανάρτηση μόλις είναι έτοιμες οι μεταφράσεις.

Χορηγούμενοι:

Don’t go alone, take THIS (Χορηγούμενος από Unity): Η ουσία του GGJ έγκειται στους ανθρώπους που συγκεντρώνονται, τις ιδέες που μοιράζονται και την υλοποίησή τους. Φτιάξτε ένα παιχνίδι για ανθρώπους ή πράγματα που συναντιούνται, το οποίο να περιέχει ένα ξεχωριστό κεντρικό κομμάτι: τι είναι «αυτό»;

Emotional Rollercoaster (Χορηγούμενος από dotbigbang): Δημιουργήστε ένα παιχνίδι που προκαλεί μια συναισθηματική έξαρση στον παίκτη. Γέλιο, φόβος, χαρά, στοργή, έκπληξη ή αίσθηση ολοκλήρωσης (παραφρασμένο από τον Satoru Iwata)

Be Visionary - (Χορηγούμενος από Sony Interactive Entertainment): Ενεργοποιήστε την υποστήριξη VR στο παιχνίδι σας ή/και εφαρμόστε τις δυνατότητες παρακολούθησης ματιών ως μέρος του παιχνιδιού σας.

The Best from Britain - (Χορηγούμενος από UK Games Fund/Transfuzer): Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον Diversifier μόνο εάν είστε ομάδα που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ομάδες που συμμετέχουν θα πρέπει να παρέχουν περιεχόμενο που αποτίει φόρο τιμής/συλλαμβάνει το πνεύμα/φανερώνει την επιρροή ενός βιντεοπαιχνιδιού από το Ηνωμένο Βασίλειο ή από έναν δημιουργό/στούντιο βιντεοπαιχνιδιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα χαρούμε να δούμε οποιοδήποτε παιχνίδι της επιλογής σας που αναδεικνύει εξαιρετικά ταλέντα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είτε πρόκειται για έναν παγκοσμίως διάσημο τίτλο AAA είτε για ένα εμβληματικό indie παιχνίδι, θέλουμε να γιορτάσουμε μαζί σας όλα όσα κάνουν σπουδαία την κληρονομιά των δημιουργών παιχνιδιών της Βρετανίας. Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ https://tranzfuser.com/global-game-jam-ukgtf-diversifier/

Celebrate and Protect Cultural Heritage - (Χορηγούμενος από Cultural Antiquities Task Force of the US State Department): Δημιουργήστε ένα παιχνίδι που εξυμνεί την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και ευαισθητοποιεί σχετικά με την τέχνη, τα τεχνουργήματα, τις παραδόσεις και τις τοποθεσίες που κινδυνεύουν από κλοπές, λεηλασίες, εμπορία ανθρώπων, καταστροφή και κλιματική αλλαγή.

Sustainable (Χορηγούμενος από Virtuos): Το να πρέπει να λειτουργήσεις με περιορισμένους πόρους μπορεί να δώσει ώθηση στη δημιουργικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα επιτεύγματα. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον έναν περιορισμένο πόρο στο παιχνίδι σας (χρόνο, ενέργεια, κινήσεις κ.λπ.) που ενθαρρύνει τους παίκτες να βρουν δημιουργικές λύσεις για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι ή τα επίπεδα.

Quest for Knowledge (Χορηγούμενος από TwilioQuest): Συνδυάστε νέα μαθήματα στο πλούσιο σύμπαν επιστημονικής φαντασίας του TwilioQuest- Χρησιμοποιήστε το εκπαιδευτικό μας πλαίσιο RPG και τα εργαλεία συγγραφής περιεχομένου για να διδάξετε οποιοδήποτε τεχνικό εργαλείο ή ιδέα στην αναπτυσσόμενη κοινότητα προγραμματιστών μας. Μάθετε περισσότερα και ξεκινήστε εδώ

Core Exercise (Χορηγούμενος από Core Games): Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα Core Games για να δημιουργήσετε το παιχνίδι σας στο Global Game Jam. Οι συμμετοχές που θα δημιουργηθούν με την Core είναι επιλέξιμες για να κερδίσουν μέρος ενός συνολικού έπαθλου 10.000 $. Μάθετε περισσότερα στο https://bit.ly/Core-GGJ22

Προσβασιμότητα:

GAG10: Γιορτάστε τη 10η επέτειο του http://www.gameaccessibilityguidelines.com εφαρμόζοντας 10 κατευθυντήριες γραμμές από τον ιστότοπο.

I See Where You're Coming From: Η κατεύθυνση από την οποία προέρχονται οι ήχοι εμφανίζεται οπτικά στην οθόνη.

Stress Free: Δώστε στον παίκτη την επιλογή να παίξει με το βαθμό δυσκολίας μειωμένο πολύ (π.χ. χωρίς εχθρούς, χωρίς χρονόμετρο)

Γραφικά:

Another Dimension:Δημιουργήστε ένα παιχνίδι σε στυλ voxel.

20th Century Gaming: Τα γραφικά του παιχνιδιού σας να είναι σε στυλ παιχνιδιών από συσκευή που κυκλοφόρησε πριν από το έτος 2000.

Acutely Eye-dentifiable: Το παιχνίδι να έχει πολύ χαριτωμένα και υψηλής αντίθεσης γραφικά.

Ήχος:

All that Jazz:  Χρησιμοποιήστε ένα μουσικό κομμάτι πριν από το 1923 στο παιχνίδι σας. Όλες οι ηχογραφήσεις που δημιουργήθηκαν πριν από το 1923 θα εισέλθουν στο public domain στις Η.Π.Α. Δες https://www.copyright.gov/music-modernization/

The Classics Never Go Out of Style: Χρησιμοποιήστε μόνο ήχο chiptune σε ένα παιχνίδι που δεν έχει ρετρό στυλ.

Mixtape: Ανεβάστε οποιαδήποτε μουσική φτιάχνετε για το παιχνίδι σας στο διαδίκτυο και μοιραστείτε τη με άδεια Creative Commons, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν άλλοι φέτος ή στο Global Game Jam 2023! Υποβάλετε τη μουσική σας ή βρείτε μουσική για χρήση σε αυτό Google Drive Folder

Κώδικας:

Runtime Fun Time: Δημιουργήστε ένα παιχνίδι χωρίς τη χρήση εξωτερικών assets, όλο το περιεχόμενό σας πρέπει να δημιουργηθεί από κώδικα κατά το χρόνο εκτέλεσης.

Keep it Clean: Διατηρήστε τον κωδικό σας καθαρό! Όχι περισσότερες από 3 παραμέτρους ανά μέθοδο, όχι περισσότερες από 15 γραμμές ανά μέθοδο! Διατηρήστε το καθαρό στο μέγιστο βαθμό!

On Board: Πρέπει να αναπτύξετε και να χρησιμοποιήσετε το παιχνίδι σας σε έναν υπολογιστή μονής πλακέτας όπως το Raspberry Pi

Σχεδιασμός:

Playable Places: Δημιουργήστε ένα παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί στην τοπική σας κοινότητα, στους δρόμους, με τρόπο ασφαλή για τον Covid.

Keys to Success: Φτιάξτε ένα παιχνίδι για πολλούς παίκτες όπου κάθε παίκτης χρησιμοποιεί μόνο ένα πλήκτρο πληκτρολογίου για να ελέγξει κάποια πτυχή του παιχνιδιού.

Stick Together: Φτιάξτε ένα παιχνίδι που περιστρέφεται γύρω από την ομαδοποίηση χαρακτήρων ή αντικειμένων.

Meta

Made to Play Together: Δημιουργήστε ένα ψηφιακό παιχνίδι για πολλούς παίκτες με ένα αναλογικό στοιχείο. Για παράδειγμα ένα διαδικτυακό παιχνίδι για πολλούς παίκτες που έχει επίσης έναν αναλογικό πίνακα παιχνιδιών.

Take A Break: Κάθε μέλος της ομάδας πρέπει να κάνει τουλάχιστον ένα διάλειμμα κάθε 2-3 ώρες.

Everyone is a Creator: Τουλάχιστον ένας από τους συνεργάτες σας πρέπει να είναι κάποιος που δεν ασχολείται καθόλου με παιχνίδια ή σχεδιασμό παιχνιδιών. Η συνεισφορά τους στο παιχνίδι πρέπει να είναι σημαντική, ή τουλάχιστον όχι απλά συμβολική.

Αφήγημα

Brxu Vhfuhw lv Vdih zlwk Ph: Συμπεριλάβετε κρυπτογραφία και κρυπτογράφηση στο gameplay ή την αφήγηση του παιχνιδιού σας!

Build Your Own Multi-verse: Η αφήγηση του παιχνιδιού σας θα πρέπει να περιλαμβάνει χαρακτήρες από τουλάχιστον δύο έργα μυθοπλασίας που είναι πλέον δημόσιο κτήμα (π.χ. The Great Gatsby, Peter Pan, The Secret Garden, Treasure Island, A Daughter of the Samurai, κ.λπ.).

Rhyme or Reason: Όλος ο διάλογος/κείμενο/ομιλία εντός του παιχνιδιού πρέπει να έχει ομοιοκαταληξία.