GGJ 2022 Llista de Diversificadors

Aquest és el moment que tots estaveu esperant! Amb només una setmana abans de que comenci la jam, estem encantats de portar-vos els Diversificadors de la GGJ 2022!

Esperem que us donguin idees que pogueu aplicar als vostres jocs de la GGJ.

No podríem haver creat aquesta fantàstica llista sense les vostres aportacions, juntament amb el nostre comitè de diversificadors, i volem donar les gràcies a les següents persones per ajudar a fer això possible: Adam Boyne, Caleb Anderson, Gustavo Dort, Ian Hamilton, Sarah Cole, Teppo Kauppinen, Tim Cullings, Victor Breum and Yadu Rajiv.

Els diversificadors són una manera fantàstica d'afegir una mica més de diversió o desafiament al vostre cap de setmana de jam. De vegades, poden ser molt útils per limitar el vostre abast o perfeccionar les vostres idees. Són limitacions totalment opcionals que podeu afegir al vostre joc de la GGJ, a més de centrar-lo en el tema principal. Pot ajudar a que el vostre joc destaqui d’entre la resta, i podeu triar-ne fins a 4 quan pugeu el projecte a la web! Els diversificadors d'enguany també estaran disponibles en altres idiomes, que s'enllaçaran a aquesta publicació tan bon punt estiguin traduits.

Patrocinada

No vagis en solitari, té AIXÒ (patrocinat per Unity): La GGJ consisteix en la gent que s'uneix, compartint idees i fent-les realitat. Crea un joc sobre persones o coses que s'uneixen, que inclogui un element central únic: què és "això"?

Muntanya Russa Emocional (patrocinat per dotbigbang): Crea un joc que creï una resposta emocional al jugador. Rialles, por, alegria, afecte, sorpresa o sensació de realització (parafrasejat de’n Satoru Iwata).

Sigues Visionari - (Patrocinat per Sony Interactive Entertainment): Habilita el suport per la Realitat Virtual en el teu joc, i/o implementa tecnologies de seguiment ocular com a part del gameplay.

Celebra i Protegeix el Patrimoni Cultural - (Patrocinat per Cultural Antiquities Task Force of the US State Department): El joc celebra diversos arts culturals, artefactes, tradicions i llocs en risc de robatori, saqueig, tràfic, destrucció i canvi climàtic.

Sostenible - (Patrocinat per Virtuos): Tractar amb recursos limitats pot donar un impuls a la creativitat, i pot conduir a majors assoliments. Utilitza almenys un recurs limitat al teu joc (temps, energia, moviments, etc.) per animar als jugadors a trobar solucions creatives per completar el joc o nivell(s).

En la Cerca del Coneixement - (Patrocinat per TwilioQuest): Incorpora noves històries a l’ampli univers de ciència ficció de TwilioQuest - Utilitza el nostre framework RPG educatiu i les eines de creació de continguts per ensenyar qualsevol eina o concepte tècnic a la nostra comunitat de desenvolupadors, cada cop més gran. Per més informació i saber com començar, clica aquí (web en anglès).

Exercici Core (patrocinat per Core Games): Utilitza la plataforma de Core Games per crear la teva entrada a la Global Game Jam. Les entrades creades a Core poden guanyar premis de fins a 10.000 dòlars. Més informació a https://bit.ly/Core-GGJ22 (web en anglès).

Accessibilitat

GAG10: Celebra el 10è aniversari de http://www.gameaccessibilityguidelines.com implementant 10 punts d’alguna de les llistes de la seva web. (web en anglès)

Veig d'On Vens: La direcció d’on provenen els sons es mostra visualment a la pantalla.

Sense estrès: Dona al jugador una opció per jugar amb la dificultat molt reduïda (per exemple, sense enemics, sense temps limit,... )

Art

Una Altra Dimensió: Crea un joc utilitzant un estil artístic Vòxel.

Gaming al Segle 20: Crea un joc per un dispositiu que va sortir abans de l'any 2000.

Identificació visual aguda: Tot l'apartat visual del joc és super kawaii (bonics) i utilitza formes, línies i imatges d'alt contrast en comptes de colors, per ajudar a la gent amb daltonisme a identificar els diferents elements del joc.

Audio

Comença l'espectacle (All that Jazz): Fes servir una peça musical d'abans del 1923 al teu joc. Tots els enregistraments de música fets abans del 1923, passaran a ser de domini públic als Estats Units. Més informació a https://www.copyright.gov/music-modernization/ . (web en anglès)

Els Clàssics Mai Passen De Moda: Utilitza només chiptune (audio) sense que el joc sigui d’estil retro.

Recopilació Musical: Puja a Internet qualsevol música que fagis per al teu joc i comparteix-la amb llicència “Creative Commons”, perquè d’altres participants puguin utilitzar-la aquest any o a la Global Game Jam 2023! Envia la teva música o troba música per fer servir en aquesta carpeta de Google Drive.

Codi

Diversió en Temps d’Execució: Crea un joc sense utilitzar cap asset extern, tot el teu contingut ha de ser generat en runtime mitjançant codi.

Sempre Net: Fes que el teu codi es mantingui net! No més de 3 paràmetres per mètode, no més de 15 línies per mètode! Sempre net al màxim!

Im-placa-ble (On Board): Desenvolupa i desplega el teu joc en un ordinador de placa reduïda (Single Board Computer) com la Raspberry Pi.

Disseny

Llocs Jugables: Crea un joc que es pugui jugar a la teva localitat, als carrers, d’una forma segura davant la covid.

Tecles per Assolir l’Èxit: Crea un joc on cada tecla del teclat pugui ser utilitzada per un jugador diferent per controlar alguna cosa del joc, fent servir controls d’un sol botó (one button scheme).

Ajunteu-vos: Crea un joc que giri al voltant de l'agrupació de personatges o objectes.

Meta

Fet per Jugar Junts: fes un joc multijugador que a més tingui un component físic on tots els jugadors han d'imprimir/crear alguna cosa física al seu propi espai per participar en la mecànica principal. Un joc que es juga amb daus físics o un tauler de joc per exemple.

Fes Un Descans: Cada membre de l'equip ha de fer almenys un descans cada 2-3 hores.

Tothom és un Creador: Almenys un dels membres del grup ha de ser algú que no estigui involucrat en el món dels jocs o del disseny de jocs. La seva contribució al joc ha de ser significativa, o com a mínim que no sigui una contribució simbòlica sense importància.

Narrativa

Ho whx Vhfuhw hv Vhjxu dpe Pl: Inclou criptografia i codis xifrats en el joc o la narrativa!

Construeix el Teu Propi Multivers: La narrativa del teu joc ha d'incloure personatges d'almenys dues obres de ficció que ara són de domini públic (per exemple El Gran Gatsby, Peter Pan, El Jardí Secret, L'Illa del Tresor, La Filla del Samurai, etc.).

Rima o Motiu: Tots els diàlegs/textos/discursos del joc han de rimar.