GGJ 2022 Diversifier List - Croatian

Ovo je trenutak koji ste svi čekali! Ostalo je nešto više od tjedan dana do početka Jam-a, a mi vam srdačno donosimo GGJ 2022 Diversifiers!

Nadamo se da će početi misliti o idejama koje možete primijeniti na vaše GGJ igre.

Ne bismo mogli doći do ovog sjajnog popisa bez vaših doprinosa zajedno s našim odborom za diverzifikaciju i želimo se zahvaliti sljedećim ljudima koji su pomogli da se to omogući: Adam Boyne, Caleb Anderson, Gustavo Dort, Ian Hamilton, Sarah Cole, Teppo Kauppinen, Tim Cullings, Victor Breum i Yadu Rajiv.

Diversifiers su sjajan način dodavanja malo više zabave i izazova vašem jam vikendu. Nekada mogu biti jako korisni pri ograničavanju vašeg opsega ambicija ili razrađivanju vaših ideja. Oni su potpuno neobavezna ograničenja koja možete dodati u vašu GGJ Online igru uz glavni fokus teme. Može vam pomoći da se istaknute iz grupe i možete ih odabrati do maksimalno četiri kada predajete igru! Ovogodišnji diversifiers će isto tako biti dostupni u drugim jezicima, koji će biti povezani vezom na ovu objavu čim su spremni.

Sponzorirano

Nemoj ići sam, uzmi OVO(Sponzorirao Unity): GGJ je sve o ljudima koji se okupljaju, dijela ideje, i pretvaraju ih u stvarnost. Stvori igru o ljudima ili o stvarima koji se zbližavaju te koja postavlja pitanje “what is "this"?” u fokus

Emocionalni vlak smrti (sponzorira dotbigbang): Izradi igru koja stvara emocionalni odziv u igraču. Smijeh, strah, radost, privrženost, iznenađenje, ili osjećaj postignuća (parafrazirano od Satoru Iwata).

Budi Vizionar - (Pod sponzorstvom Sony Interactive Entertainment): Omogući VR potporu u svojoj igrici, i/ili dodaj mogućnost praćenja položaja očiju kao dio tvog nacina igre.

The Best from Britain - (Sponsored by UK Games Fund/Transfuzer): Ovaj GGJ 2022 Diversifier trebate koristiti samo ako ste tim sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Timovi koji sudjeluju trebali bi pružiti sadržaj koji odaje počast/uslikava duh/pokazuje utjecaj IP-a videoigre iz Ujedinjenog Kraljevstva ili programera/studija videoigara sa sjedištem u UK. Bilo bi nam drago vidjeti bilo koju igru po vašem izboru koja pokazuje izniman talent iz Ujedinjenog Kraljevstva. Bilo da se radi o svjetski poznatom AAA naslovu ili legendarnoj indie igrici, želimo vam se pridružiti u proslavi svega što je sjajno u britanskom naslijeđu razvojnih igara. Da biste saznali više, kliknite ovdje https://tranzfuser.com/global-game-jam-ukgtf-diversifier/ 

Slavite i štitite kulturnu baštinu - (Sponzorirano od strane Radne skupine Američkog Odjela za Kulturne starine): Napravite igru koja slavi raznoliko kulturno naslijeđe i podiže svijest o umjetnosti, artefaktima, tradicijama, i mjestima koja su u opasnosti od krađe, pljačke, krijumčarenja/ nedopuštene trgovine, uništenja i klimatskih promjena.

Održivo(Sponsored by Virtuos): Suočavanje s ograničenim resursima može biti poticaj za kreativnost i može dovesti do većih postignuća. Koristite barem jedan ograničeni resurs u svojoj igri (vrijeme, energija, potezi itd.) koji potiče igrače da smisle kreativna rješenja za dovršetak igre ili razine.

Potraga za znanjem (Sponzorirano od strane TwilioQuest): Isprepletite nove lekcije u bogati znanstveno-fantastični svemir TwilioQuest- Koristite naš RPG framework i alate za izradu sadržaja kako biste podučili bilo koji tehnički alat ili koncept našoj rastućoj zajednici programera. Nauči više i započni ovdje

Core Exercise (Sponzorirano od strane Core Games): Koristite platformu Core Games kako bi napravili registraciju za Global Game Jam. Učesnici kreirani u Core Games su u mogućnosti osvojiti nagradu od  $10,000; saznajte više na: https://bit.ly/Core-GGJ22  

Pristupačnost

GAG10: Proslavite 10. godišnjicu http://www.gameaccessibilityguidelines.com primjenom 10 smjernica sa stranice.

Vidim odakle dolaziš: Smjer iz kojeg dolaze zvukovi vizualno se prikazuje na zaslonu.

Bez Stresa: Dajte igračima mogućnost da igraju s drastično smanjenom težinom (npr. bez neprijatelja, bez vremenskog ograničenja)

Art

Another Dimension: Create a game in the Voxel art style.

20th Century Gaming: Vizuali vaše igre su u stilu igara s uređaja koji je objavljen prije 2000. godine.

Acutely Eye-dentifiable: Igra ima super kawaii (slatke) vizuale visokog kontrasta.

Audio

All that Jazz: U svojoj igri upotrijebite glazbeni komad od prije 1923. godine. Sve zvučne snimke snimljene prije 1923. ući će u javno vlasništvo u SAD-u, pogledajte https://www.copyright.gov/music-modernization/ 

The Classics Never Go Out of Style: Koristite samo chiptune audio u igrici koja nije u retro stilu.

Mixtape: Prenesite svu glazbu koju napravite za svoju igru na mreži i podijelite je pod Creative Commons licencom kako bi je drugi mogli koristiti ove godine ili na Global Game Jam 2023! Pošaljite svoju glazbu ili pronađite glazbu za korištenje u ovoj mapi Google Drive Folder

Programiranje

Runtime Fun Time: Napravite igru bez korištenja asseta, svi objekti moraju biti izgenerirani iz koda.

Keep it Clean: Održavajte svoj kod čistim! Ne više od 3 parametra po metodi, ne više od 15 redaka po metodi! Održavajte ga maksimalno čistim!

On Board: Morate napraviti i implementirati svoju igru na mini računalu kao što je Raspberry Pi

Dizajn

Playable Places: Stvorite igru koja se može igrati u vašoj lokalnoj zajednici, na ulicama, poštujući Covid mjere.

Keys to Success: Napravite igru za više igrača u kojoj svaki igrač koristi samo jednu tipku na tipkovnici za kontrolu nekog aspekta igre.

Stick Together: Napravite igru koja se vrti oko grupiranja likova ili objekata..

Meta

Made to Play Together: Napravite digitalnu igru za više igrača s fizičkom komponentom; na primjer online igra za više igrača koja također ima fizičku ploču za igru.

Take A Break: Svaki član tima mora napraviti barem jednu stanku svaka 2-3 sata.

Everyone is a Creator: Barem jedan od vaših suradnika mora biti netko tko se uopće ne bavi igrama ili dizajnom igara. Njihov doprinos igri mora biti značajan, ili u najmanju ruku iskoristiv.

Narativ-Priča

Brxu Vhfuhw lv Vdih zlwk Ph: Uključite kriptografiju i šifre u igru ili naraciju svoje igre!

Build Your Own Multi-verse: Narativ vaše igre trebao bi uključivati likove iz najmanje dvije fikcije koja su sada u javnoj domeni (npr. The Great Gatsby, Peter Pan, The Secret Garden, Treasure Island, A Daughter of the Samurai, etc.).

Rhyme or Reason: Svi vaši dijalozi/tekst/govor u igri moraju se rimovati.